Koppert Cress lanceert Tahoon® Tops en Olympia Cress: Een nieuwe dimensie aan smaak

Categorie: Gastvrijheid & Gastronomie

Deze nieuwe specialty en cress bieden chefs ongekende mogelijkheden om hun gerechten te verrijken met unieke smaken en visuele aantrekkingskracht.

Aantrekkingskracht

Koppert Cress, introduceert twee nieuwe smaakmakers in haar assortiment: Tahoon® Tops en Olympia Cress. Deze nieuwe specialty en cress bieden chefs ongekende mogelijkheden om hun gerechten te verrijken met unieke smaken en visuele aantrekkingskracht.

Tahoon® Tops, Een nootachtige smaakexplosie met een knapperige bite

Tahoon® Tops, de nieuwe specialty variant van de populaire Tahoon® Cress, biedt een diep en gelaagd smaakprofiel. Met een uitgesproken nootachtige smaak die doet denken aan geroosterde hazelnoten en subtiele hints van shiitake-paddenstoelen en gebakken uien, brengen Tahoon® Tops een unieke, hartige ervaring. Deze eetbare plant, afkomstig uit de Himalaya, heeft een rijke historie als delicatesse in lokale gerechten en wordt nu beschikbaar gesteld voor de moderne keuken.

De knapperige textuur en de aardse, nootachtige tonen maken Tahoon® Tops perfect voor gerechten met wild, kazen of notensalades. Buiten het wildseizoen combineert deze specialty prachtig in tapenades, olie of sauzen. De tops bieden zelfs verwarmd een uitstekende smaakoverdracht, waardoor ze veelzijdig inzetbaar zijn in zowel warme als koude gerechten.

Olympia Cress, Subtiele zoetheid en anijs voor een frisse twist

Olympia Cress is een aromatisch en decoratieve cress met een verfijnde anijssmaak. Deze cress, afkomstig uit het Middellandse Zeegebied, biedt een frisse twist aan een breed scala van gerechten, waaronder vis, schaaldieren, salades en zelfs desserts en cocktails. In sommige gevallen kan Olympia Cress zelfs dienen als een verrassende vervanger voor dille.

Geïnspireerd door de eeuwenoude geneeskundige tradities van Ayurveda, waar venkel een belangrijke rol speelt, biedt Olympia Cress niet alleen culinaire mogelijkheden, maar wordt het ook gewaardeerd om zijn vermeende gezondheidsvoordelen.
De pittige en levendige smaak van Olympia Cress maakt het een geweldige toevoeging aan uiteenlopende gerechten, van lichte voorgerechten tot verfijnde hoofdgerechten. Deze cress verrijkt gerechten niet alleen met zijn smaak, maar ook met zijn unieke, groene verschijning die de presentatie van elk bord verfraait.

Innovatie in elke cress

Met de lancering van Tahoon® Tops en Olympia Cress blijft Koppert Cress trouw aan haar missie om de culinaire wereld te inspireren met innovatieve producten. Deze twee nieuwe smaakmakers bieden chefs wereldwijd de kans om nieuwe, unieke smaken aan hun gerechten toe te voegen en hun creativiteit te versterken.

Gerelateerde producten

Say yes to the cress

Gerelateerde nieuwsberichten

Ook interessant